Werkwijze

Aanmelden kan op verschillende manieren, u kunt een mail sturen naar [email protected] of bellen. De praktijk heeft geen secretariaat. Het kan dus voorkomen dat u de voicemail krijgt. Spreek gerust in, dan bel ik zo snel mogelijk terug.

Aanmelden

Bij de aanmelding nemen we in een telefonische bespreking kort door wat de reden is van de aanmelding. En overleggen we of u eerst als ouder(s) een afspraak maakt of dat uw kind direct meekomt.

Intakeformulier

Het werkt sneller en efficiƫnter als u vooraf het intakeformulier invult. Ik zal het formulier vooraf via de mail verstrekken.

Intakegesprek

Bij het intakegesprek wordt vooral gesproken over de achtergrond van het kind en over de hulpvraag en verwachtingen van u (en uw kind). Ook leg ik de werkwijze en het vervolgtraject uit.

De afspraken

In principe bent u tijdens de afspraken aanwezig. Het geeft de kinderen een veilig gevoel. Door uw aanwezigheid tijdens de sessies kunnen ook we afstemmen wat goed werkt binnen de thuissituatie en kunt u uw kind tijdens het hele proces beter begeleiden. Met wat oudere kinderen kan dit in overleg ook anders.

Aan het eind van iedere coaching bespreken we hoe we verder gaan. Meestal is er na 2 tot 5 afspraken al veel veranderd in uw situatie. Het totaal aantal coaching sessies is onder andere afhankelijk van de complexheid van het probleem. Als het nodig is, zal ik doorverwijzen naar andere hulpverleners.

Soms hebben kinderen een terugkomsessie nodig om het geleerde weer even op te frissen. Dit kan bijvoorbeeld 1 keer per jaar, 1 keer per half jaar of 1 keer per kwartaal. Dit is afhankelijk van het kind en de situatie.

Kijk hier als je meer wil weten over de persoon achter Kindercoaching Almere.