Over mij

Het gezicht achter Gezinspraktijk De Vrije Ruimte, dat ben ik. Mijn naam is Katja van der Weide, ik ben coach en trainer op het gebied van pedagogische ontwikkeling. Daarnaast ben ik voorzitter van de Emmi Pikler Stichting Nederland en zet ik me in voor het oprichten van een vrijeschool voor voortgezet onderwijs in Almere.

Cliƫnten en opdrachtgevers ervaren mij als een toegewijde en ervaren coach en trainer. Met mijn onlangs voltooide opleiding tot Pikler-pedagoog breng ik diepgaande kennis en begrip mee voor de ontwikkeling van het jonge kind. Mijn specialiteit ligt bij het werken met kinderen en jongeren die hoogbegaafd en/of hooggevoelig zijn en bij kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Hierbij hanteer ik een unieke aanpak die zowel het kind als de directe omgeving van het kind of de jongere ten goede komt. Mijn passie voor het ondersteunen van deze bijzondere groepen komt tot uiting in mijn werk met kinderen, jongeren en hun ouders. Ik bied zowel individuele als groepsbegeleiding.

 

Met een rijke achtergrond als pedagogisch coach en beleidsmedewerker werk ik ook met kind-professionals. Ik bied op maat gemaakte coachings, presentaties, workshops en cursussen die de medewerkers inzicht geven in de unieke behoeften van de kinderen en hoe zij deze kunnen ondersteunen. Daarbij heb ik oog voor de problemen waar medewerkers in de praktijk tegenaan lopen. Met mijn expertise vul ik ook met plezier ouderavonden in.

 

In mijn praktijk heb ik twee bijzondere ruimtes gecreĆ«erd: de Zandkamer en de SpeelRuimte. Deze ruimtes zijn ontworpen om kinderen op een speelse wijze te begeleiden in hun ontwikkeling, terwijl ze tegelijkertijd een veilige en uitnodigende omgeving bieden voor exploratie en groei. De Zandkamer biedt een unieke, zintuiglijke ervaring die kinderen helpt hun emotionele en fysieke welzijn te ontwikkelen, terwijl de SpeelRuimte is ingericht om de kinderen zich vrij te laten ontwikkelen in hun beweging en spel. 

 

Door deze veelzijdigheid speel ik een mooie rol in het pedagogisch landschap, als brug tussen theorie en praktijk. Met toewijding ondersteun ik de ontwikkeling van kinderen en zet ik degenen die voor hen zorgen in hun kracht.

 

Met mijn expertise, toewijding en innovatieve benaderingen kan ik een waardevolle bron zijn voor iedereen die betrokken is bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. 


Bekijk de tarieven en voorwaarden.