Artikelen kinderen 4+

Boredom boxes, verveel- of activiteitendoosjes 

Had je er al van gehoord; de zogenaamde boredom boxes? In verschillende landen over de wereld is het inmiddels een bekend begrip. Zelf zou ik het liever activiteitendoos noemen. De activiteit verschilt per doos en is een verassing voor het kind. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken als kleine beloning. Zo werkt het.

Pestgedrag – stappenplan weerbaar opstellen 

Er zijn aardig wat tips te vinden over omgaan met pesten. Een veel gegeven tip is dat het kind zich weerbaarder moet opstellen. Maar hoe doe je dat weerbaar opstellen? Een stappenplan hoe te handelen op het moment dat er gepest wordt. 

10 tips - ondersteuning van gepeste kinderen

Ook voor een ouder is het vervelend als een kind wordt gepest. Het kan boosheid of verdriet veroorzaken en soms zelfs wraakgevoelens. Deze emoties lossen niks op en een gevoel van machteloosheid blijft over. Gelukkig zijn er manieren om wel wat te kunnen betekenen. Tien tips om je kind te ondersteunen!

Troostdoosjes

Om kinderen te ondersteunen bij verdrietige gebeurtenissen kan je een troostdoosje maken. Bijvoorbeeld bij het overlijden van iemand in de omgeving, bij een echtscheiding of bij een ander verlies. Lees verder hoe je een troostdoosje kan maken.